Mikko Välttilä Laatikon ulkopuolella on usein hyviä ajatuksia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuottajahinta

Selittäkää tietämättömälle maitotilan tulonmuodostusta

Olen epäsäännöllisin väliajoin koittanut ymmärtää maatalouden ja tilojen kannattavuutta aika heikolla menestyksellä. Tänään lukaisin Ylen uutisen maitotiloista ja kuinka suomalaiset olisivat valmiit maksamaan maidosta enemmän mikäli se menisi suoraan tuottajalle. Kyseisessä artikkelissa minua kuitenkin kummastutii se, että miten maitotilan kannattavuudessa  ja laskelmissa näkyy Valiolta saadut osuuskuntatulot.

Artikkelissa todetaan:

Maataloustuottajille tarjolla lisätienestiä

"Valio on Veikkauksen ja Lähi-Tapiolan lisäksi yksi Tuntematon sotilas -elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

"Harva ymmärtää kuinka arvokas ja erityinen mediapaikka maitotölkit ovat. AR:n hyödyntäminen on meille hyvin luonnollista, sillä meillä on paljon sisältöä, jonka esittämisellä uskomme olevan voimaa elokuvan haluttavuuden rakentamisessa", elokuvan markkinoinnista vastaavan Hasan & Partnersin luova johtaja Eka Ruola toteaa tiedotteessa."

Halpuuttaminen vei leivän viljelijän suusta

Erityisesti demarit ovat perinteisesti keränneet poliittisia irtopisteitä tuottajia syyllistämällä. Se on ollut täysin perusteetonta ja on sitä myös tällä hetkellä.

Maaseudun Tulevaisuus -lehti kertoo, että tuottajahinnat ovat pudonneet huomattavasti, mutta ale ei näy kuluttajalle. Kotimaisen kurkun tuottajahinta putosi peräti 12 senttiin kilolta tänä kesänä. Tuottaja-ale ei kuitenkaan näkynyt kuluttajalle asti, sillä samaan aikaan kurkun hinta kaupassa pyöri 1,90 eurossa kilolta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä