Mikko Välttilä Laatikon ulkopuolella on usein hyviä ajatuksia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Substanssiosaaminen

Osaako poliitikko asettua naapuriryhmittymän saappaisiin?

Jatkan pohtimista liittyen lukuisiin kommentteihin vaalikiertueeltani, että politiikassa riidellään ja kinastellaan ja siten asiat eivät etene tai resursseja haaskaantuu teatteriin - varsinkin eduskunnassa.

Osaavatko poliitikot sitten asettua toisen ryhmittymän tilanteeseen ja näkemyksiin joko ryhmä- tai henkilötasolla? Mitäpä jos varmistettaisiin tätä ymmärrystä tästä lähtien jokaisessa vaalitentissä tai –paneelissa tai muussa tilanteessa, jossa poliitikkoja tentataan julkisesti.

Mykkäsen työkokemus puuttuu

Tuli tuossa luettua taas poliitikon ja ministerin maahanmuuttoa ja työvoimaa koskeva blogijuttunsa. Kyse oli tällä kertaa sisäministeri Kai Mykkäsestä (kok). En voi kuin ihmetellä miten tällaiseen tehtävään päätynyt on niin tietämätön reaalitaloudestamme. Mykkänen selittää, että Suomi ei voi valita Japanin tietä maahanmuutossa. Japanihan ei laske maahan pakolaisia oleskelemaan eikä ammattitaidottomia lorvimaan sossuun. Mykkänen ei ymmärrä, että Suomeen on aina päässyt helposti töihin, jos on ollut työpaikka tiedossa eli tulija on ollut ammatti-ihminen tullessaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä