Mikko Välttilä Laatikon ulkopuolella on usein hyviä ajatuksia!

Kaikki blogit puheenaiheesta Sopeutuminen

Hiilidioksidin vaikutus maapallon lämpenemiseen? Me emme tiedä!

Maapallolla kolme viimeisintä vuotta ovat olleet lähihistorian lämpimimpiä. Nyt seuraavaksi planetaariset tekijät (auringonpilkkuminimi ja AMO-sykli) viilentävät maapalloa. Nähtäväksi jää peittoaako antropogeeninen vaikutus tämän luonnollisen viilenemistrendin.

Käännetäänkö aina vaan toinen poski

 

Meidän kristittyjen uskonto näyttää tänä päivänä varmasti monista ulkopuolisista vähän kummalliselta. Se kun suorastaan käskee meitä hyväksymään ja sietämään meihin suunnattua pilkkaa, halveksuntaa ja suoranaista terroriakin.  Jos lyödään, sanoin tai fyysisesti, käännä vain toinen poskesi.

Tietysti tuo kehotus on ainoa oikea. Maailmassa tuskin on muuta tapaa rauhoittaa riitoja ja pystyä elämään sovinnollisesti kaikkien kanssa.

”Vahvemman laki” – onko sitä, ja miten se keksittiin?

Mitä merkitsee vahvemman laki, ihmisen keksimänä, mutta luonnon käyttämänä keinona ylläpitää lajivahvuutta. Muussa eläinkunnassa jollain lailla vajaa ja puolustuskyvytön tulee liki aina syödyksi, vahvemman eduksi.

Reviirien hallinnalla omavaraisuuden omistajaksi

(Erimieltä, kiistellään ja lopulta soditaan – on kysymys rajallisesta reviirien hallinnasta 1] ja tavoitteista saavuttaa suurempi omavaraisuus. Kaikilla sodilla, eskalaatioilla ja väkivallalla on syynsä – syytöntä sotaa ei ole)

 

Ei erityisruokavalioita muslimeille

Iltalehti kirjoitti sunnuntai 31.01.2016, että turvapaikanhakijoille tarjoiltiin vahingossa sianlihaa Pitäjänmäen vastaanottokeskuksessa Kornetintiellä. Vastaanottokeskus kertoo pyytäneensä anteeksi turvapaikanhakijoilta ja konsultoineen imaamia, sillä islam kieltää sianlihan syönnin. Suurin osa turvapaikanhakijoista on muslimeja.

 

Muslimit eivät sopeudu

Tšekin presidentin Miloš Zemanin mukaan muslimeita on käytännöllisesti mahdotonta integroida eurooppalaisiin yhteiskuntiin. "Antaa heidän pitää oma kulttuurinsa, eikä tuoda sitä Eurooppaa. Muutoin käy kuten Kölnissä", Zeman sanoi televisiohaastattelussa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kulttuuritausta ei perustelu erityisvapauksille varusmiespalveluksessa

Keskisuomalainen uutisoi 22.12.2015 Puolustusvoimien harkitsevan poikkeuksia ulkonäkö- ja pukeutumissäännöistä eri etnistä, kulttuurista ja uskonnollista taustaa oleville varusmiehille. ”Toteutettavat muutokset kirjataan uudistettavaan palvelusohjesääntöön ensi vuonna”, Puolustusvoimien komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattsson toteaa.
 

Suvaitsevaisuus ja sopeutuminen kohtaavat

Hiljattain tuli TV 1 - kanavalta tositeeveen kaltaisella formaatilla kuvattu ajankohtaisohjelma, jossa taloyhtiöiden maahaanmuuttaja -  ja kantasuomalaiset miehet keskustelivat keskenään kulttuurien kohtaamisesta, sopetumisesta ja suvaitsevaisuudesta.

Tavallinen mielipide maahanmuutosta

Suomalaisella maahanmuuttopolitiikalla ei ikävä kyllä ole selkeää suuntaa eikä tarkoitusta. Koska maahanmuuttokeskustelun tahallinen polarisointi on muuttunut helpoksi tavaksi kerätä ääniä, ei ratkaisuja maahanmuuton haasteisiin edes yritetä etsiä. Maailmaa halaava ”mokuttava vihervasemmisto” ei suostu näkemään maahanmuuton ongelmia kenenkään muun kuin rasististen suomalaisten syynä. ”Rasistiset ja fasistiset” kansallismieliset taas eivät kykene peittelemään patologista vihaansa valitsemansa kansallisuuden, etnisyyden tai uskonnon edustajia kohtaan.

Antakaa meidän sopeutua

       Minulle on ollut todella helppoa sopeutua siihen muutokseen jota Suomen monikulttuuristuminen on merkinnyt. Juuri minulle se oli helppoa koska olen paluumuuttaja Ruotsista ja olin paikalla kun isoja joukkoja maahanmuuttajia meidän suomalaisten lisäksi tuli Turkista, Pohjois-Afrikasta ja sittemmin hajoavasta Jugoslaviasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä