*

Mikko Välttilä Laatikon ulkopuolella on usein hyviä ajatuksia!

Kaikki blogit puheenaiheesta EU ja liittovaltio

Joko puhutaan tosiasioista?

Saksan sosialidemokraattisen puolueen SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz on kertonut puolueensa kokouksessa poliittisista suunnitelmistaan. Schulzin mielestä EU:sta pitäisi tehdä "Euroopan Yhdysvallat", eli liittovaltio vuoteen 2025 mennessä. Toki hän ei ole yksin tai ensimmäinen tuon ajatuksen kanssa. Mutta Saksan aseman ja sisäpoliittisen tilanteen huomioiden tuo oli merkittävän suoraa puhetta. Joko meilläkin aloitettaisiin tosiasioiden tunnustaminen, ja niistä suoraan puhuminen?

Laura, Paavo ja Sauli. Liittovaltio vai Itsenäisyys?

Presidentinvaalit alkaa olla jo lähellä, mutta aika hiljaista on vaalien suhteen ollut. Joku varmaan pelkää pahoja kysymyksiä ja haluaa jättää kampanjoinnin mahdollisimman lyhyeksi..

 

Nostin nyt nuo kolme ehdokasta esiin, kun ei oikein muita ole ja noistakin Paavo ei ilmeisestii ole vielä saanut 20.000 korttia kasaan. Tai sitten on mennyt uutinen ohi minulta.

Macron ja Arkadianmäen kylätoimikunta

Emmanuel Macron ilmoitti jokin päivä sitten aloittavansa EU:n tulevaisuuden hahmottamisen yhdessä Saksan Angela Merkelin kanssa. Hieman myöhemmin ilmestyivät Macronin teesit. EU:n puolesta äänestäneenä ja itsenästen valtioiden liittoa kannattavana, annoin taas vainoharhaisuudelleni vallan.

Puuttuva rengas EU:n liittovaltiossa olemme me itse

EU kautta euroalue on tällä hetkellä pysähtyneessä tilassa, vaikka kommelluksia onkin aivan riittävästi, niin päätökset junnaavat. Alkoholisoituneet virkahoitavat ykköspoliitikkomme ovat antaneet kaikkensa kuningas alkoholin käyttöön. Poliitikolle on tärkeämpi lounaalla tarjoiltava alkoholi, kuin se asia jonka tiimoilta kokoontuminen tapahtuu. Alkoholi ottaa ihmisen syleilyynsä melkoisen helposti, kun viinaksia on tarjolla jokaisessa tilaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä