Mikko Välttilä Laatikon ulkopuolella on usein hyviä ajatuksia!

Tiedä mistä puhut, tiedä mitä syöt!

Rakas poliitikko!

Sinulle lienee eittämättä tuttu tilanne se, että teet kevättalvisessa räntäsateessa kampanjaa Perämetsän Karhunpainijoiden toritapahtumassa ja sinulta tulee tinkaamaan mielipidettä itseään syvästi koskettavasta asiasta MAANVILJELIJÄ! Sitten yrität kaivaa joskus kampanjan alkumetreillä mietitystä patenttivastausvarastosta mitä se pikkuserkku, joka pitää Vieremällä lypsykarjatilaa taas sanoikaan tästä aiheesta kolme vuotta sitten istuessasi kesälomareissulla hänen rantasaunallaan.

Eihän siitä mitään tule. Vastaus on päälleliimattu eikä mitenkään uskottava. Maalainen haistaa kaukaa ettet ymmärrä hänen ongelmistaan tuon taivaallista.

Minä olen nyt myymässä sinulle ratkaisua asiaan. Ruokaosakeyhtiö Maakunnon osakeanti on parhaillaan käynnissä! Ostamalla äänivaltaisen A-osakkeen pääset olemaan niin maanviljelijä kuin vain voi maanviljelijä olla tarvitsematta laittaa lantsareita jalkaan. Kumisaapasosasto on firmassa erikseen. Mutta omistaminen, se on maanviljelystä aidoimmillaan!

Ei arvosta maalainen sitä, että sinulla on serkku Alajärvellä lypsämässä. Ei arvosta sitäkään, että olet kerran ollut uudet Valtran haalarit päällä auttamassa olkien jaossa varsinaissuomalaisessa sikalassa. Mutta kun sanot, että omistat maatilaa, niin kyllä tärähti kunnioitus käyntiin!

Kaikkein eniten tämä omistaminen auttaa sinua kuitenkin omassa leipätyössäsi. Kun arvioit, minkälaisia vaikutuksia kulloinkin tehtävällä päätöksellä on kotimaiseen maatalouteen, on helppo samaistua oman maatilan kautta. Tai soittaa sille tutulle Maakunnon hallituksessa olevalle talousosaajalle ja kysyä. Ei tule etujärjestöjen edunvalvontapuheita sieltä. Tulee tiukkaa faktaa. 

Tämä tarjous on validi myös talousliberaaleille. Ruokaosakeyhtiö Maakunto aikoo nimittäin tuottaa kaiken ruokansa ILMAN MAATALOUSTUKIA ja vielä kannattavasti. Juhana Vartiainen ja Mikko Kiesiläinen, nyt toimeen, vanha kinastelukumppanini Antero Vartia on jo luvannut näet osakkeen merkitä. Kuitenkin on tämä myös solidaarisuuspuolelle profiloituneelle poliitikolle ihan helppo juttu: Maakunto on yhteiskunnallinen yritys, jonka voitoista puolet palautetaan yhtiön tarkoitusta tukevaan työhön, joko yritykseen itseensä, tai lahjoituksena muualle siis.

Samoin sopii tämä eläintensuojelijoille, kun tarkoitus on tehdä maataloutta eläintä kunnioittaen, ei riistäen.  


Mutta ihan jokaiselle poliitikolle tämä olisi oikeasti oiva tapa sivistää itseään. Ja halvempi, kuin se eduskunnan kassasta maksettava konsultti, jonka puheista ette kuitenkaan ymmärrä mitään ja josta selviää myöhemmin, että sehän on hakemassa juuri kansliapäällikön virkaa maatalousministeriössä.

Siis: Vasemmisto, oikeisto, keskusta, vihreät ja ruotsalaiset (ja Ajatuspaja Libera myös):

Kipin kapin osoitteeseen www.maakunto.fi ja osakkeita merkkaamaan!

Saa sinne mennä muutkin. Kannattaakin mennä. Se on hyvä juttu!P.S. Meillä on osakeyhtiön hallinnossa juuri nyt kädet täynnä työtä tämän ainutlaatuisen projektin kanssa ja keskustelemme sosiaalisessa mediassa aktiivisesti, joten tällä kertaa jätän blogitekstistä kommentointimahdollisuuden pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat